Дата и час: 09 Сеп 2010, 04:20

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: въпрос за Фелиция и Фаворит
МнениеПубликувано на: 08 Фев 2010, 22:58 
Аватар

Гараж: Skoda Felicia 1.6 комби 1997г.
здравейте,
търсих дали има подобна тема, не открих, така че питам:
знаете ли взаимнозаменяемо ли е моторчето за предни чистачки за Фаворит и Фелиция?
съзнавам - въпросът е доста специфичен, но именно за това питам тук. едва ли ще получа по-надеждна информация другаде.
развали ми се моторчето и моят майстор ми каза да търся втора употреба, тъй като новите са много скъпи.
един колега тук, от форума, ще ми помогне, ако се окаже, че неговото моторче от Фаворит става за моята Фелиция 97-ма година.
така че, помагайте.
мерси предварително за всички отговори.

Профил  
 Заглавие: Re: въпрос за Фелиция и Фаворит
МнениеПубликувано на: 08 Фев 2010, 23:29 
Модератор

Гараж: Skoda Felicia 1.9GLX Comfort 1999
Skoda Fabia 1.4 16V Comfort 2000
Skoda Octavia 1.9TDI Elegance 2001
Разлика в буксите има, иначе май бяха еднакви.

Профил Изпрати  
МнениеПубликувано на: 09 Фев 2010, 00:06 
master of skoda
master of skoda
Аватар

Има разлика в командването на чистачките,на Фелицията е -0.интевал,бавни и бързи,на фаворит и форман са -0,надолу интервал,над 0 бавни и бързи.
Самите моторчета незнам дали са еднакви,не мога да видя ,че брат ми го ползва и не живеем близо,а сега студ и сняг....
Другото ,което е разлика ,поне външно ,че на фелицията капака на мотора преминава в пластмасов детаил,на формана и фаворита капака е вдигнат нагоре и към стъклото е като дупка.Имам моторчета от VW ,ако искаш може да ги сравним и ако са еднакви да видим дали и електрически са съвместими.

Изображение

Профил  
МнениеПубликувано на: 09 Фев 2010, 19:14 
master of skoda
master of skoda
Аватар

Гараж: Škoda Felicia 1.3 LX '95
Wartburg 1.3 DeLuxe '91
Моето заяде и го смазвах. Говорих с Гената и разбрах, че има разлика между двете. В един от магазините за части ми казаха - "по-добре си го поправи, че да не ти казвам цената", т.е. ще да е над 100 лв. явно. Защо не пробваш да го дадеш на ремонт.
Краси, къде са тия букси бре. Когато го разглобих моето не видях такива и го чистих и смазвах на място. После след като го сглобих се появи вибрация, въпреки, че нищо не бях размествал и стегнах всичко много добре.

Профил Изпрати  
МнениеПубликувано на: 09 Фев 2010, 20:05 
собственик на шкода
собственик на шкода

C2H5OH написа:
Моето заяде и го смазвах. Говорих с Гената и разбрах, че има разлика между двете. В един от магазините за части ми казаха - "по-добре си го поправи, че да не ти казвам цената", т.е. ще да е над 100 лв. явно. Защо не пробваш да го дадеш на ремонт.
Краси, къде са тия букси бре. Когато го разглобих моето не видях такива и го чистих и смазвах на място. После след като го сглобих се появи вибрация, въпреки, че нищо не бях размествал и стегнах всичко много добре.

Може да е паднал някой от балансите на пропелера без да си забелязал или същия да се е изкривил по оста на ротора...

Профил Изпрати  
МнениеПубликувано на: 09 Фев 2010, 22:05 
master of skoda
master of skoda
Аватар

Гараж: Volvo 460 1.6I
Volvo V40 2.0I
Ей момци,вие сте лесни с това моторче за чистачките ;) 99% съм сигурен че са еднакви с изключение на куплунзите,което не е проблем да се преправи дори и от най босият електричар.
На моята фела се прецака скоростния лост...по точно механизмът за включване на скоростите.Днес ми се разпаднаха щангите... лоста ми остана в ръцете...колата на свободна....абе живо чудо посред зима :smt0344 Легнах отдолу наръгах 1-ва и така я прибрах smile092 Утре ще го умувам в канала на светло smile092
За да не пускам нова тема искам да ви попитам , конзолата за скоростите...т.е всички щанги и лостове от фаворита комплект ще паснат ли на фелата.

Профил Изпрати  
МнениеПубликувано на: 09 Фев 2010, 22:22 
Модератор
Аватар

Бих се обзаложил , че ще паснат , но трябва да сложиш комплект с голямото желзо , което носи лоста и щангата и извадиш преходната втулка на скоростите , а в механизмите на чистачките има една ламаринка , която свързва двете щанги на чистачките с моторчето и която при Фаворита е по - къса и съответно хода им е по - малък от тоз на Фелицията ... що се отнася до управлението то се определя от релето ( Фаворита ми оригинално беше с фелициево реле , но аз си сложих фаворитово , щот е голяма гъзарийка да има променливо време на интервала ) .

Ни мъ глей , че съм кат фафла в раминете ... знам фатки!!!

Профил  
МнениеПубликувано на: 10 Фев 2010, 11:19 
а-ха да си купя шкода
а-ха да си купя шкода

Гараж: Skoda Felicia 1,3 MPI, Hyundai Santa Fe 2,4i, и отново съм собсвеник на Skoda Rapid 130
Няма Фелициево и Фваворитово реле, има с твърдо зададен и с променлив интервал. На двата модела с модификация GLX, GLXi се монтира реле с променлив интервал (за фаворит се отнася за след фейслифта).

Профил  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]