Дата и час: 18 Юни 2013, 09:25

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: На вниманието на всички с отнети книжки или с малко точки в
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2007, 11:13 
master of skoda
master of skoda
Аватар

Гараж: Skoda 120L ; Mercedes 200E
Значи да ви кажа за смехата , по която се действа ако са ви отнели книжката за много нарушения или това предстои ...като подчертавам , че не става дума за алкохол.

В момента , когато ви отнемат бледоликата пластмаска или си я върнете доброволно е важно да знаете , че трябва да ви връчат Заповед за отнемане , в която да бъдат изброени наказателните постановления , с които са отнемани точки ! / може да имате и други НП само за пари , но те няма да фигурират там / . Тази заповед ви отнема книжката за 6 м , като след това трябва да се явите на проверовъчен изпит.

Действа се по следната схема

1. Със заповедта в ръчичка се прибирате у вас и се напивате като куче

2. След 6 м пак със заповедта в ръчичка и за предпочитане трезви , отивате в ДАИ и се записвате за психо изпит за отнета книжка / да не се бърка с психото за Ц, Д или водач на такси , защото са различни документи и изпити /

3. На определената дата / която е след няколко дни при късмет / , се явявате в ДАИ в 9 сутринта , носейки заповедта , лична карта , копие от нея и разписка за платена такса / там в ДАИ си има клон на банка неква / - 20 лв + таксата на банката , май 3-4 лв :roll:

4. Провежда се психологическото изследване , което е общо взето попълване на логически тестове , отговаряне на сума въпроси от типа - Като малък повече баща си ли обичахте или майка си ? и други тъпизми и после идва практическата част на едно апаратче с 12 лампи , 2 педала долни , и две клаксончета сладки
Ако издържите изпита , което ви казват веднага щом приключи , а то е към 2-3 следобед :x , на следващият работен ден пак отивате за да си вземете картончето , удостоверяващо изпита / още 5 лв в гушата на ДАИ /

Ако не идържите изпита , което не е толкова рядко срещано явление , се записвате пак , пак 20 и няколко лв , пак на изпит , но :idea: с други тестове и други въпроси и машинката ще пуска други сигнали и т.н. ....

5. Получили заветното картонче , имате бегом към който и да е инструктор , обучаващ нови водачи , познат , непознат и т.н. ... където се записвате на курс за обучение и в общия случай си плащате цялата такса / 450 лв/ , водите се , че карате часове / за което трябва време и в зависимост от степента на разбирателство с инструтора и подадените му от ДАИ дати за изпит , се определя кога ще се явите на изпита

6. Изпита / още 60 лв / си се провежда наравно с тези , които са нови водачи , решават се листовки , кормува се с изпитващия от ДАИ и ако го изкарате , чакате още три работни дни и чак тогава отивате в КАТ , където :arrow:

7. Подавате документи за издаване на ново свидетелство/ носете си и снимки / за управление на МПС по каналния ред , плащате си таксата в зависимост дали искате обикновенна или бърза услуга и след няколко дена сте горд собственик на чисто нова книжка.

Важните елементи в целата схема са
- преди да изтекат 6те месеца , не можете да направите нищо по въпроса.
- на изпит за водач не можете да се явите , ако нямате изкаран курс за водач , за който не можете да се запишете без изкарано психо за отнета книжка
- Не ви връщат старата книжка , а се издава нова ...с нов номер и т.н...и 39 точки
- Ако сте имали Ц или Д , вече имате само Б категория :idea: .. За А кат не знам как стоят нещата.
- Удостоверението за изкарано психо не важи за евентуално последващо явяване за друга категория , примерно Ц или за водач на такси

Опичайте си акъла.

Admin edit Mishelle. Когатото копираш съдържание от интернет е редно да посочиш от къде си го взел. Макар и авторското право да не е намесено в случая, някой си е направил труда да публикува тази информация и най-малкото заслужава да се посочи като източник!!! В случая текста е взет от форума на Алфа с автор jorko

Профил Изпрати  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2007, 13:00 
master of skoda
master of skoda
Аватар

Гараж: Нямам гараж,държа я пред блока!
Минаваш на психо в ДАИ , за "Б"категория????? Откога бе хора?

Профил  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2007, 14:37 
master of skoda
master of skoda
Аватар
Местоположение: София, ex Шкода 120L (1996-2007), Рапид 130, 1987 г., Audi 100 С4

Гараж: Шкода Рапид 130, 1987 г.
Ауди 100 2.6Е
Петьо, неприятно е ако говориш от преживян опит.

Профил  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2007, 15:08 
master of skoda
master of skoda
Аватар

PV написа:
Петьо, неприятно е ако говориш от преживян опит.

Мне за голяма моя радост, бях сигурен , че ще попита някой! Дано не ми се случва :oops: чукам на д'ръво :lol: За сега нямам актове имам само един фиш за 10лв. , който още не съм платил :lol:

Профил Изпрати  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2007, 02:40 
Модератор
Аватар

Значи по - добре да си кихна доде е време 65 лв. за курс за възстановяване , че таз работа барабар с новобранците , па и тва психо и то за Б категория малии :evil:

Ни мъ глей , че съм кат фафла в раминете ... знам фатки!!!

Профил  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2007, 08:09 
master of skoda
master of skoda
Аватар

Гараж: 110R CUPE x 3
1000MB :) 1000 Malych Bolistek
SKODA С ВРАТИ ЗАБЪРСВАЩИ КАКИ
110R
S100
ДРУГИТЕ В ЗАСТОЙ
ВСИЧКИ С ПОДБРАНА РАМА
талянките не са за тук:)
The Best Forman написа:
Значи по - добре да си кихна доде е време 65 лв. за курс за възстановяване , че таз работа барабар с новобранците , па и тва психо и то за Б категория малии :evil:

по лесния начин е караш без талон/акт/ нема как да ти напишат нов за отнемане на точки, и като минат там 1-2г. отиваш и си зимаш талона. през това време той си е на сигурно място :mrgreen:

Профил  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2007, 09:27 
master of skoda
master of skoda

Гараж: Skoda Fabia 1,9 TDI-PD Elegance & Octavia 1,6 GLX
Миналата седмица брат ми като ходи на психо за категория C (което взе от първия път Слава Богу) каза, че имало някакъв с отнета книжка заради алкохол, когото естествено скъсали. Реда за явяване на психо-тест е следният:
Цитат:
Чл. 9. (1) Всяко лице има право на три явявания на изследване за психологическа годност в продължение на 12 месеца.

(2) При отрицателно заключение от първото явяване на психологическо изследване изследваното лице има право на второ явяване на психологическо изследване в срок до шест месеца от първото.

(3) При отрицателно заключение от второто явяване на психологическо изследване изследваното лице има право на трето явяване на изследване в срок до шест месеца от второто.

(4) При отрицателно заключение от третото явяване на психологическо изследване, както и при неявяване в срока за второ или трето явяване на психологическо изследване, лицето има право на ново изследване не по-рано от една година след първото изследване.

Профил Изпрати  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Юни 2007, 19:30 
master of skoda
master of skoda
Аватар

Теста които описваш е точно като психото за Ц и Ц+Е. Имам бая фишове ама слава богу акт не. Ако се случи маи ще постъпя като колегата от Варна

С кака Пена завинаги
В превод 120L 79 година
вече тъмно сивичка

Профил Изпрати  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Юни 2007, 08:02 
master of skoda
master of skoda
Аватар

Гараж: Шкода фаворит 135 L набор 92
много се изписа ама да бяха половината неща вярни които каза:
1-за въстановяване на точките не се плаща цялата сума на инструкторите
2- отиваш там 2 или 3 съботи и недели и слушаш лекциите на инструктора и после ти издава документ че си преминал курс за възстановяване на точки
3- психото е точно за С и другите категории.
4-за напиването като куче само ТИ си отговаряш така че това не ме интересува

И последно от мен: пиши за това което си сигурен и не заблуждавай останалите!!! ;)

Профил  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Юни 2007, 10:24 
master of skoda
master of skoda
Аватар

Изобщо не съм сигурен в нищо написано по-горе от мен- само за това с напиването ;), а честно казано и въобще не искам да се убеждавам в достоверността или в обратното Преписах го от друг авто форум и реших да го постна тук след допитване до модератор така че.... :| Просто реших , че може да е от полза на някого :(

Профил Изпрати  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Юни 2007, 17:29 
master of skoda
master of skoda
Аватар

Гараж: Шкода фаворит 135 L набор 92
ок сори тогава ;)

Профил  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2007, 11:03 

Малиии
Ам може ли някои да ме светне по следния въпрос
Минала седмица мн яко сгафих и ми взеха талончето и книжката за 3 месеца напред и на всичко отгоре си ходя сега с 250 лева акт.Цялата работа беше за превишена скорост в населено място.Като цяло мн се нае**х.Та въпроса ми е след 3 месеца като доиде часа да ми върнат въпросните описани по-горе документи какво ще трябва да направя и какъв изпит ще ме карат да мина.
Благодаря за вниманието

Профил  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2007, 11:21 
Модератор
Аватар

Ако е само да ти върнат талончето просто отиваш на гишето с акта и те ти връчват постановлението / мисля че трябва да си кихнеш и глобата / и си тръгваш поживо поздраво без няколко точки , които ще ти възстановят след 2 години без акт или при явяване на "неделно училище" , но догодина.
Усшех и натискай с по - малкия № :!:

Ни мъ глей , че съм кат фафла в раминете ... знам фатки!!!

Профил  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Авг 2007, 12:31 

Ахаа
значи не би трябвало да карам проверовачен - листовки и нам кво още
Дано да е така.Благодаря за информацията и със здраве ;)

Профил  
 Заглавие: Re: На вниманието на всички с отнети книжки или с малко точк
МнениеПубликувано на: 10 Яну 2011, 20:37 

всичко по-горе е истина и съм го изпитал и дори още го изпитвам...на психото ме късат вече три пъти, и трите на машината , при положение, че не правя достатъчно за късане грешки ,но това няма как да знам тъй-като е според мен така.. .... и сега чакам една година за ново явяване което сигурно пак няма да взема ,защото до сега от 28 човека с които съм бил на психо съм видял 3 ма да го взимат и общо времето ми без книжка се закотви на 3 години...а при положение че всички актове са ми за без колан,а пияни и заляни карат след тримесечно отнемане...............................кур е , а ? smile012

Профил Изпрати  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]